Znate izbirati pravo obutev?

Vroči meseci in vroče cene so odlična priložnost, da si izberemo navdušujočo obutev in v sproščujoče dni stopimo z lahkotnim korakom. Poletna garderoba nam dopušča, da smo igrivi pri izbiri barv in vzorcev s katerimi zaključimo naš stajling. Pri tem pa je pomembno, da nismo pozorni le na modne trende ampak čevlje izberemo tako, da so tudi udobni. Pomagamo s lahko sledečimi nasveti:

ABC IZBIRE PRAVE OBUTVE

  • Izmerimo velikost svojih stopal

Velikost našega stopala se z leti spreminja, zato je pomembno, da še pred nakupom pravilno izmerimo velikost stopala. Primerno je, da si stopalo izmerimo proti večeru, saj so takrat naša stopala največja, s tem pa zagotovimo, da nas izbrani čevlji ne bodo nikoli tiščali in bo naša hoja vedno udobna. Večina nas ima eno stopalo nekoliko večje od drugega, zato vedno izmerimo obe stopali in za merilo izberemo večjega.

  • Izberimo čevlje prave velikosti

Pri izbiri prave velikosti čevlja moramo biti pozorni na to, kako nam obuvalo ugaja na stopalu, ne zaupajmo samo velikosti, ki je navedena na čevlju. Ko obujemo čevelj, preverimo ali imajo palci na sprednjem delu dovolj prostora. Med palcem in čevljem naj bo med 0,9 in1,2 cm prostora. Pri nakupu se ne odločamo za čevlje, ki so nam pretesni v upanju, da se bodo sčasoma raztegnili.

  • V čevljih poizkusimo hoditi že v trgovini

Pri izbiri čevljev ni dovolj, da jih obujemo sede, v njih se moramo namreč sprehoditi že v trgovini. Da se zagotovo prepričamo, lahko čevlje po nakupu testiramo tudi doma, saj lahko tako neustrezne čevlje z računom še vedno brez težav vrnemo oziroma zamenjamo. V njih se sprehodimo po različnih površinah (preproga, ploščice itd.), tako preverimo ali je debelina podplata ustrezna in ali nam na različnih površinah morda drsi. Pri hoji smo pozorni na to, da je naša peta nameščena udobno in se med hojo ne premika.

FOTKA 1_610x300px

ČEVLJI, KI SO NAM PRAV IN CENE, KI NAS RAZVESELIJO
To poletje si torej privoščimo obutev, ki nam je všeč in v kateri bomo sijali, pri tem pa ne pozabimo na osnovna pravila pri izbiri pravih čevljev. Tako si lahko namreč privoščimo tudi večje nakupe, saj nam bodo pravilno izbrani čevlji služili še dolgo.
V trgovinah Deichmann pa so vam poleg prijaznih nasvetov prodajalk pri izbiri ustrezne obutve na voljo tudi bližje cene vaših najljubših čevljev. Pri nakupu treh parov namreč najcenejšega prejmete brezplačno, pri nakupu dveh pa boste cenejšega iz trgovine odnesli kar polovico ugodneje.