Kako bomo zakorakali v modno sezono pomlad/poletje 2016?

Več volumna, preprost šik in boho

Modna oblačila bodo spomladi in poleti 2016 predvsem svetla, lahka in bolj sproščena. Materiale z več volumna bo zaznamoval preprost šik, cvetlični in tropski potiski pa bodo nadaljevali jesensko etno-podobo in festivalski videz. V ospredju bodo kombinezoni in dolge obleke v slogu 70. let. Sijoča bela bo v družbi nežnih pastelnih tonov, kožne in bež barve, ki se jim bodo pridružile močna oranžna, gorčična rumena, roza ali barva konjaka. Zvezda sezone pa bo bleščeča kraljevsko modra.

fotka 1

V poletje bomo vstopili na lahkih, belih podplatih

Stalnica modne obutve ostajajo žlahtni športni modeli in modeli Dandy, izdelani iz lahkih materialov v raznih barvnih kombinacijah. Poletno svežino poudarjajo cvetlični potiski, luknjičasti vzorci in platneni materiali, ki s popolnoma novimi svetlimi lahkimi podplati delujejo zelo ženstveno. Puristična različica debelejšega podplata s profilom je gladka in čisto bela – popoln stilski dodatek novim širokim hlačam.

fotka 2

Bolj sofisticirani pa so debeli podplati s profilom zobovja morskega psa, črno-bele kombinacije, barvne črte in plasti iz kombinacije materialov s pluto ali konopljo.

Cevlji_1

Debel podplat v različnih kombinacijah preveva celotno paleto modne obutve za pomlad in poletje: sandale, natikače, gležnjarje, modele na vezalke in brez njih.

»Skockano«

Oblika pete, ki je bila v modi v 70. letih prejšnjega stoletja, se vrača. Do meč segajoče poletne škorenjčke, spredaj odprte salonarje in klasične sandale s prekrižanimi paščki, bo pogosto krasila kockasta peta. Pa tudi sandali z visoko peto in ženski natikači bodo s kockasto peto stabilnejši.

fotka 3

Pri materialih je izbira zelo preprosta: gladko usnje in velur poleg lahkega platna v kombinaciji z luknjičastimi vzorci.

Cevlji_2

Etno-podoba in festivalski videz

Do gležnjev ali do kolen segajoče rimljanke ali gladiatorke, ki že več let vzbujajo pozornost, se odlično prilegajo etno-podobi in festivalskemu videzu. Večinoma so brez pete, zavezujemo jih spredaj.

Cevlji_3

K hipijevskemu slogu se podajo poleg ostalih tudi sandali in škorenjčki z resicami ter leseni cokli. Natikači brez pete in japonke zaokrožajo etno hipijevsko podobo. Okrašeni so s kovinskimi okraski, z vezenimi biserčki in verižicami.

fotka 4

Cevlji_4

Špagarice oziroma espadrile so na poletni sceni skoraj samoumevne: črtaste, enobarvne, okrašene z bleščicami, kovinskimi zaključki, čipkami ali cvetličnimi potiski. Poletna pravljica za vse, ki radi obujete kaj lahkega.

Cevlji_5

fotka 5

Vezalke za vse modele

Letošnja novost so vezalke. Celo balerinke bodo letos na vezalke; pa tudi salonarji, sandali in škornji. Tudi klasični modeli bodo z vezalkami, ki se bodo zavezovali do gležnjev ali kot gladiatorke do kolen.

Cevlji_6

BLF_02-16_GP_200x133.indd

Navdušenje nad športnimi modeli ne popušča

V omari s čevlji imajo športni modeli svoje stalno mesto. Pogosto so iz tehničnih materialov kot sta mrežica in neopren, ki služita kot slogovni element.

fotka 7

Barvno po eni strani športni modeli na vezalke ostajajo poletno svetli in beli, po drugi strani pa so lahko barve tudi veliko močnejše – na primer: roza, zelena, modra, rdeča, kovinska, bež in črna.

Cevlji_7

Brez poletnih sandal, nizkih modelov brez pete, polne pete in špagaric ne bo šlo

fotka 8

Cevlji_8

Zelo ravni, lahki sandali in sandali z visoko peto z jermenčkom okrog gležnja, T-jermenčkom ali jermenčkom med prsti bodo z nami tudi v sezoni poletje 2016. Niso pretirano okrašeni; med skromnejše aplikacije spadajo večje zaponke in rese. V vsakem primeru magično privlačijo kovinski zaključki.

fotka 9

Številne različice in vesele barve: Velika nakupovalna torba in majhne torbice

Torbice in obutev z roko v roki: torbice za čez rame z dolgimi ročaji in cela vrsta torbic z resami zaznamujejo etno-podobo in hipijevski slog.

Torbe_9

Elegantnejše so štirikotne torbice na preklop v pastelnih tonih z zlatimi in srebrnimi zaponkami, perforacijami, cvetličnimi potiski in čipkami.

Torbe_10

Zelo priljubljene so predvsem številne majhne torbice, ki so podobne torbicam za zabavo in pisemskim večernim torbicam ali pa imajo dolge ročaje in jih lahko obesite čez ramo.

fotka 10

Poleg pastelnih tonov so tu tudi močne barve kot so npr. modra, roza ali rumena.

Torbe_11

Moška obutev: sproščen slog za posel in prosti čas

Tudi pri moških velja: lahko in zračno. Mokasinke, čevlji brez vezalk in mornarski model iz platnenega materiala in mehkega tekstila so moderni kot še nikoli prej in so zaradi svoje lahkosti sanje vsakega stopala.

Cevlji_12

Bolj sproščeni in športni modeli so tako kot ženski modeli na svetlih podplatih, okrasni šivi in robovi v kontrastnih barvah poudarjajo mladosten videz.

BLF_02-16_GP_200x133.indd

Tudi udobni modeli na vezalke imajo še vedno svoje stalno mesto v moški omari s čevlji. Lahki modeli iz velurja so bež, sive, rjave ali modre barve.

Cevlji_13

fotka 12

Cevlji_14

BLF_02-16_GP_200x133.indd

Ob vročih poletnih dneh moderen moški prisega na sandale, japonke in lahke natikače s širokimi križanimi trakovi. Lahki svetli podplati, platno in tekstil poudarjajo sproščenost in udobje.

Cevlji_15

Majhne modne nogice

Otroška obutev prisega na udobje za prosti čas in modno podobo. Očarljive različice športnih modelov ostajajo modne tako za deklice kot za dečke.

BLF_02-16_GP_200x133.indd

Pri dečkih so glavne modne barve kontrast bele in kobaltno modre ter sive in zelene.

Cevlji_16

Pri deklicah pa so v ospredju nežne barve sladoleda kot so malina, meta in slez (hladna lila).

Cevlji_17


 

Družba DEICHMANN SE z glavnim sedežem v mestu Essen (Nemčija) je bila ustanovljena leta 1913 in je 100-odstotno v lasti družine ustanovitelja. Podjetje je vodilni trgovec z obutvijo na evropskem trgu in po vsem svetu zaposluje preko 36.000 sodelavcev. DEICHMANN se imenujejo poslovalnice družbe v Nemčiji, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Danskem, v Veliki Britaniji, Italiji, na Hrvaškem, v Litvi, Avstriji, na Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Rusiji, na Švedskem, v Srbiji, na Slovaškem, v Sloveniji, Španiji, na Češkem, v Turčiji in na Madžarskem. Poleg tega je družba prisotna tudi v Švici (Dosenbach/Ochsner/Ochsner Sport), na Nizozemskem (vanHaren), v ZDA (Rack Room Shoes/Off Broadway) in v Nemčiji z Roland in MyShoes.