Ker je športna jesen lahko tudi v barvah mode

September je mesec, ki poleg januarja konkurira za »mesec začetkov«. Predstavlja konec dopustov, začetek šole za osnovno- in srednješolce, je čas, ko se prav zares vrnemo v tisto pravo službeno vnemo. Je idealen mesec za začetek športnih aktivnosti, saj je po temperaturah nekoliko hladnejši in tako omogoča gibanje skozi celoten dan. Čeprav moramo za svojo kondicijo skrbeti skozi celotno leto, je september tukaj tudi zato, da nas opozori, da moramo z aktivnostjo skrbeti za svoje telo pogosteje. Ker je »miganje« v kvalitetni in modni športni obutvi in opremi bolj zabavno, smo za vas poiskali nekaj kosov, s katerimi boste stopili v jesen bolj fit in še bolj modni.
Lahkotni copati za lahkoten tek
Izbira športnih copatov za aktivnosti kot je tek, daljši sprehodi, vodene vadbe ali fitnes je lahko precej težavna. Ponudba na trgu je precej bogata in zagotovo boste prav vsi našli par, ki vam bo ustrezal tako na prvi pogled, kot tudi pri sami aktivnosti, če le ne boste prej obupali. Svetujemo izbiro lahkih športnih copatov, ki vas med športom ne bodo dodatno ovirali. Ključno je, da se v njih počutite udobno, hkrati pa vam morajo zagotavljati občutek stabilnosti. V zadnjih letih so izjemno priljubljeni modeli s tankim, prožnim podplatom, barvnih kombinacij je na stotine, prav tako se copati pojavljajo v različnih materialih. Izberite takšne, ki pustijo vašemu stopalu dihati in navsezadnje – pri izbrani aktivnosti uživajte! Tako bodo rezultati bolj opazni, pot do željene postave pa lažja.

Deichman1

Modno po sprehodih
Tudi pogosti daljši sprehodi so izvrsten način ohranjanja zdrave in lepe postave. Podajte se v naravo ali v središče mesta, družbo naj vam dela vaš kužek, prijateljica, prijatelj ali družinski član. Vzpodbujajte se med seboj, občasno stopite tudi malo hitreje in si čas krajšajte s kakšnim zanimivim pogovorom. Za modno pohajkovanje po mestu izberite trendi superge z nekoliko debelejšim podplatom, ki vam bodo prišle prav tudi ob kombiniranju kakšnega športno-elegantnega stajlinga.

Deichmann2

Bela, ker je preprosta in »večno« modna
Pri izbiri obutve za vsakodnevna pohajkovanja po mestu in obiskovanje pouka ali predavanj vam to jesen svetujemo izbiro para v modni beli barvi. Bela pri obutvi je zagotovo ena izmed najbolj trendi izbir zadnjih nekaj let, čudovito se poda k večini modnih kombinacij, tako takšnih bolj športnih, kot tudi tistih elegantnih (da, tudi kombinacija belih superg in klasičnega suknjiča je ne samo mogoča, temveč tudi precej trendovska). Prva izbira je zagotovo miks jeansa, usnja in bele. Kavbojke v temnejšem modrem odtenku, črna usnjena jakna, preprosta bela majica in beli športni copati so kosi, ki jih mora imeti v svoji omari vsaka prava modna navdušenka. Kombinirate jih lahko skupaj ali z drugimi kosi v vaši omari.

Deichman3

Športna torba kot vsestranski kos
Dovolj prostorna in kvalitetna športna torba ali nahrbtnik sta vsekakor nekaj, kar pride prav tako pri treningih na stadionu, v fitnesu, sprehodih v naravi in celo vikend izletu na morje, v toplice ali planine. Vanju lahko pospravite vse od športne opreme, copatov (svetujemo uporabo ločenih vreč za shranjevanje), izotonične pijače ali vode (ki je potrebna za hidracijo vašega telesa med športno aktivnostjo), kakšne proteinske ali sadne ploščice (ki služi kot vir energije po treningu). Izbira, ali se boste odločili za nahrbtnik ali torbo z ročaji, je vaša. V kolikor iščete nekaj manjšega, praktičnega in primernega tudi za kakšne sprehode, vam svetujemo izbiro nahrbtnika. Če vam je pomembnejša večja prostornina in boljša notranja razporeditev, pa bo za vas primernejša torba. V obeh primerih pred nakupom premislite, za kaj boste kos uporabljali, koliko prostora potrebujete, zagotovo pa je vredno preveriti tudi samo kvaliteto materiala, ročajev in zadrg.

Deichmann4


Ajda Sitar, uspešna modna blogerka, model in miss športa 2009. Preberi si tudi njen blog: www.ajdas.com