Ker je poletje čas piknikov

Poletje je čas, ko je veliko priložnosti, da se družimo z ljudmi, ki so nam blizu in nam veliko pomenijo. Verjetno prav vsi komaj čakamo na poletje in sezono peke na žaru, lahke prigrizke, bodisi slane ali sladke, sadje in osvežilno limonado, s katerimi si razvajamo brbončice v času piknikov. Nekateri v parku, drugi na domačem vrtu, spet tretji pa nekje ob reki ali morju – s pravo družbo je vsak piknik lahko uspešen! S poletjem pa pridejo tudi višje temperature in odprti čevlji.  Za vas smo  vas pripravili tri kombinacije oblačil in obutve za različne priložnosti.
Ker pa se poletje počasi že približuje koncu upamo, da ste letošnje poletje uživali na čim več piknikih in da boste tu našli navdih za jesenske piknike oziroma za prihodnjo sezono.

Piknik z družino

Ker med letom zaradi služb in šole ni veliko časa, da bi se skupaj zbrala cela družina, so poletni pikniki idealna priložnost za taka srečanja – obujanje spominov z velikimi družinskimi albumi, zgodbe številnih tet in stricev ter jok malega bratranca, igre z žogo, risanje s kredami in pihanje milnih mehurčkov. Veliki pikniki s celotno družino združujejo tovrstne aktivnosti in so vedno zabavni, a če jih organizirate pri vas doma, znajo biti tudi naporni, če vštejemo še pripravo jedi in mize ter pospravljanje po odhodu gostov. Udobna obutev, ki vas ne bo ožulila je ključna, da boste v pikniku uživali tudi vi, zato lahko upoštevate naš nasvet in si nadenete modne natikače s paščki, ki jih boste lahko nosile cel dan. Ker je na družinskih piknikih po navadi vsaj nekaj majhnih  otrok, pazite tudi na oblačila, da vam ne popackajo najljubše majice.

1779429_857670457648049_1000949894_n

 

 

Piknik s prijatelji

Vroči poletni večeri, ko obiščemo dobre prijatelje, se hitro spremenijo v sproščen piknik, kjer vsak lahko poskrbi za del prigrizkov ali pijače. Verjetno se vsi spomnite dobre stare igre ‘steklenica resnice’, ki vžge še danes, ne pozabimo niti na različne igre s kartami ali z žogo, če imate na vrtu dovolj prostora. Če prijateljev že dolgo niste videli,  si imate zagotovo veliko za povedati – morda ste se vi ali nekdo od vaših prijateljev pravkar vrnili z dopusta, nekdo je dobil dojenčka ali se zaročil, ali pa je nujno, da vsi izvejo za najnovejši trač o sosedi.  Tovrstni pikniki pa se s slastnimi prigrizki ter steklenico vina lahko nadaljujejo še pozno v noč in se prelevijo v odlično zabavo, zato je lahko tudi obutev bolj elegantna in okrašena, vaši selfiji pa s pravo obleko pa še bolj uspešni.

 

piknik2

 

Zmenek

Piknik s simpatijo v parku, na prtu s tartan vzorcem, se morda zdi kot nekaj, kar so počeli ‘ v starih časih’, danes pa to vidimo le še v kakšnem romantičnem filmu, a temu še zdaleč ni tako. S košarico slastnih jagod, dobrimi sendviči in vrčkom limonade si lahko tako vzdušje pričaramo kar na domačem vrtu. S kombinacijo sončnega vremena, ki ga poleti vsekakor ne primanjkuje, dobre hrane, malce zasebnosti in idejami, kaj bosta počela, pa je lahko piknik s simpatijo popoln. Proti večeru pa za še več romantike poskrbi dober izbor glasbe in svečke. Za zmenek se dame vedno rade uredijo, zato smo za to kombinacijo izbrali sončno rumeno obleko in sandale z visoko peto, ki jih lahko po želji zamenjate za nizke čevlje.

11846324_857670450981383_484684014_n