Search Facebook F YouTube rss Twitter Instagram Triangle Bars Times

Praznična dekoracija

Bliža se najbolj praznični čas v letu! Ste vaš dom že ovili v decembrsko vzdušje, z lučkami in barvami? Oglejte si nekaj nasvetov za praznično dekoracijo doma.

Naravno

Vsako leto se bolj zavedamo, da je naravno okrasje najlepše! Zakaj ne bi letos kar sami izdelali dekoracij iz naravnih materialov? Tako lahko na primer iz pobarvanih ali golih storžev izdelate ljubke obeske za na božično jelko. Iz suhih pomaranč z dodatkom cimeta lahko izdelate čudovito namizno dekoracijo, ki bo zapovrh še prijetno dišala in v vaš dom privabila decembrski praznični duh. Še ena ideja za namizno dekoracijo: v visoke lonce postavite storže in med njih prepletite božične lučke!

Obvezne barve?

Kje piše, da morajo biti glavne barve božiča nujno rdeča zelena in modra? Če se bolje počutite med nežnimi, nevpadljivimi barvami se lahko odločite za letos zelo modne pastelne barve, ki jih popestirte z lučkami ter zlatim in srebrnim okrasjem. Čudovito izpade tudi belo, svetlo stanovanje v kombinaciji z zemeljskimi teni in dodatki lesa. Smrečica in narava, prinešena v naše življenjsko okolje je namreč tisto, kar pričara božični duh.

Smrečica

Vsako leto se zaradi zaradi varovanja okolja, pa tudi boljše izkoriščenosti prostora, vedno več ljudi odloča za DIY smrečice. Tako lahko na primer na steno prilepite božične trakove v obliki smrečice, ali pa jo izrežete iz kartona ter okrasite. Zanimive so tudi ideje mini smrečic iz papirja, vrvi, kamnov, cofkov… možnosti je ogromno!

Venček

Poleg jelke je najznačilnejši znanilec božiča zagotovo venček, ki krasi vašo mizo ali vhodna vrata. Obstaja nešteto idej, izdelate ga lahko iz smrekovih ali borovih vejic, posušenih pomaranč in storžev, ali pa kar iz božičnih lizik. Lahko je preprost ali pa okrašen z božičnimi kroglicami, lučkami in bleščicami.

Praznična miza

Za praznično okrašeno mizo se za Božič zbere vsa družina. Če si letos želite elegance, se odločite za belo osnovno barvo s srebrnimi in zlatimi dodatki. Prav tako ne boste zgrešili z dodatki lesa in smrekovimi vejicami. Okrasite lahko tudi detajle, naprimer pribor – v prtiček ga zavijete s trakcem, dodate smrekovo vejico in zlat zvonček, in že ste pripravljeni na praznično pojedino!

Želim vam lepe praznike!


Vir: Pinterest
Zala Zagoričnik

Zala Zagoričnik

Sem 22-letna študentka arhitekture, s strastjo do mode, fotografije in polna ustvarjalnosti. Sem večni romantik, filmov ne gledam brez vodoodporne maskare. Obožujem dobre slaščice, modne dodatke, čudovito opremljena stanovanja, pastelne barve, vonj jutranje kave in občutek, ko se v svojem outfitu počutiš popolno. Že celo življenje me spremlja strast do pisanja in velika želja po lastnem kotičku na spletu, ki se je uresničila z blogom Zalabell.