Search Facebook F YouTube rss Twitter Instagram Triangle Bars Times

NASVETI ZA SPLETNO NAKUPOVANJE

Gneča, preoblačenje v umazanih garderobah, razmetane police, tvoje številke je zmanjkalo, med vsemi kupi pa ne najdeš ničesar zase. Zveni znano? Nakupovanje v fizičnih trgovinah se tudi pri meni odvija nekako tako, zato se vse večkrat odločam za hiter spletni nakup z domačega kavča. V duhu črnega petka in predbožične mrzlice vam danes predstavljam nekaj nasvetov za spletno nakupovanje.

VARNOST NA SPLETU

Že iz mladosti poslušamo, naj med brskanjem po spletu in pri uporabi socialnih omrežij skrbimo za svojo varnost – enako velja za spletno nakupovanje. Ob vsakem kliku lahko naletimo na lažne reklame in kar celotne spletne strani, zato naj bo vaša prva misel nakupovanje zgolj na uradnih ali pooblaščenih spletnih straneh. Pri plačevanju se izogibajte uporabi običajnih bančnih kartic in raje uporabite predplačniško, saj boste tako ob morebitni zlorabi le ob znesek, naložen na tej kartici. Za še večjo varnost pa sama najraje uporabljam Paypal, s katerim se poveže kartica.

BOM DOBILA PRAVO VELIKOST?

Vsaka spletna stran z modnimi kosi ima praviloma objavljeno tudi tabelo velikosti, v kateri so navedene primerjave med evropskimi, angleškimi in ameriškimi številkami – tako boste veliko lažje izbrali pravo številko zase.

(BREZPLAČNA) VRAČILA

Sama sem zelo pozorna na to, da spletna trgovina omogoča vračilo izdelkov – če je ta možnost brezplačna, pa še toliko bolje. V tem primeru vas bo še manj skrbelo, če boste morda naročili velikost, ki vam ne ustreza ali vam kos sploh ne bo všeč, saj ga boste enostavno poslali nazaj, vrnjena pa vam bo tudi kupnina. Vsekakor se pred vračilom pozanimajte o postopku vračila pri prodajalcu – koliko časa imate na voljo in kako vrnete pošiljko.

POPUSTI, SALE, SCONTI

Pri spletnem nakupovanju je iskanje cenejše možnosti za enak ali podoben kos veliko lažje, saj vam ni potrebno tekati iz ene trgovine v drugo in nazaj, ampak imate hkrati odprtih več zavihkov, ki vam omogočajo lažje brskanje po spletnih straneh. Mnogo spletnih strani namreč ponuja podobne izdelke, a po različnih cenah. V nakup vas skušajo privabiti s popusti in akcijami, a ne pozabite preveriti še konkurenčne trgovine, ki lahko enak artikel ponuja po še nižji ceni! Veliko spletnih trgovin pa o posebnih akcijah obvešča zgolj svoje zveste kupce, ki so naročeni na novičke preko e-pošte. Prijavite se na newsletter in bodite pozorni na popuste in darila ob nakupu – veliko ponudnikov vas bo nagradilo že ob vpisu v njihov sistem. Preverite pa tudi njihova socialna omrežja, kjer se morda skriva aktualna koda za popust!

AH, TA POŠTNINA…

Od nakupa nas marsikdaj odvrne tudi visoka poštnina, ki pa je ob določenem znesku nakupa brezplačna. Če vam do te meje torej manjka le nekaj evrov, se včasih bolj splača vzeti še kakšno drobnarijo (ki bi jo tudi sicer potrebovali) in tako pridobiti brezplačno poštnino.

PA RES POTREBUJEM TO?

Tako kot pred nakupom v fizični, se je tudi pri nakupovanju preko spletne trgovine vredno vprašati, če artikel res potrebujemo. Dobra stran virtualne košarice je, da nam (vsaj če je zadostna zaloga), ne bo naslednji dan nihče prevzel izdelka s police, ampak nas bo pričakal točno tam, kjer smo ga pustili – v košarici ali na wishlisti.


Vir fotografij:Pinterest

 

Nataša Mernik

Nataša Mernik

21-letna navdušenka nad modo, make-upom in nakupovanjem. Zagovornica enakopravnosti vseh velikosti in oblik teles ter ljubezni do samih sebe. Verjamem v karmo, moč lune in to, da je vse mogoče. Sem velika ljubiteljica psov, dobre glasbe in belega vina.