Search Facebook F YouTube rss Twitter Instagram Triangle Bars Times

Nasveti za bodoče maturantke

Bliža se čas maturantskih plesov – si morda ena izmed letošnjih zvezd? Danes z vami delim nekaj nasvetov, ki so meni pomagali do popolnega maturantskega večera, ki mi bo še dolgo ostal v spominu. Upam, da bodo koristili tudi tebi!

MAKE-UP

Prva stvar, ki si jo zagotovo želiš je, da se bo tvoj make-up cel večer obdržal na mestu. Če si boš make-up delala sama, tako kot sem si ga jaz, nikar ne pozabi na fiksirni sprej ali še bolje, na “baking tehniko”. Če tehnike ne poznaš, lahko na spletu poiščeš kakšen tutorial, v grobem pa gre za to, da z večkratnim in debelim slojem pudra v prahu, ki ga kasneje odstraniš s čopičem, zafiksiraš ličila in zagotoviš popolno obstojnost.

Čeprav bo to verjetno najbolj glamurozen večer v tvojem življenju do sedaj, vseeno ne pozabi na pravilo “manj je več”. Pazi, da ne poudariš premočno vseh delov svojega obraza. Priporočam ti letošnji trend: poudarjene obrvi, trepalnice in ustnice, ter nežen makeup na vekah. Če pa želiš biti nekoliko bolj ekstravagantna, se odloči še za dodatek bleščic na vekah in precizno izrisano eyeliner črto.

TORBICA

Morda se ne zavedaš, a zaupaj mi, da je torbica eden izmed najnujnejših kosov maturantskega outfita. Vanjo namreč želiš spraviti vse, kar boš na tem glamuroznem večeru potrebovala. Zato izberi lično torbico, v katero boš lahko spravila vse malenkosti, hkrati pa bo dovolj majhna, da te ne bo ovirala. V Deichmannu imajo pestro ponudbo večernih torbic – zagotovo boš našla takšno, ki bo pasala k tvoji obleki in čeveljcem.

PETKE

Vprašanje, ki si ga zastavi skoraj vsaka bodoča maturantka se glasi: “kako visoke petke naj izberem, da bom lahko normalno plesala?” Enotnega odgovora na to vprašanje ni, saj smo si vse različne – nekatere imajo več vaje, druge manj, tretje se najbolje počutijo kar brez petk. Svetujem ti, da se oglasiš v eni izmed Deichmann poslovalnic in izbereš 3 različne velikosti petk in narediš z vsakim parom en krog po poslovalnici. Lahko pa tudi kar potestiraš plesne korake in zagotovo boš ugotovila, katera višina ti najbolj ustreza.

NAJLONKE

Sama sem na maturantskem plesu nosila kratko oblekico, ki je segala tik nad kolena. Moj večer je rešil mamin “last-minute” nasvet, saj mi je dejala, da naj pod oblekico nujno oblečem najlonke. Moje noge so zaradi najlonk na fotografijah in v živo delovale veliko lepše, se lesketale in imele enotno barvo. Prav tako pa me ni zeblo, saj je bilo zunaj še precej mrzlo. Počutila sem se veliko bolj udobno in glamurozno, zato jih iz srca priporočam tudi tebi, sploh če boš nosila krajšo oblekico.

Vsem bodočim maturantkam želim čudovit maturanski večer in seveda veliko sreče na maturi, ki vas še čaka! 😉


Foto: Pinterest & Deichmann
Zala Zagoričnik

Zala Zagoričnik

Sem 22-letna študentka arhitekture, s strastjo do mode, fotografije in polna ustvarjalnosti. Sem večni romantik, filmov ne gledam brez vodoodporne maskare. Obožujem dobre slaščice, modne dodatke, čudovito opremljena stanovanja, pastelne barve, vonj jutranje kave in občutek, ko se v svojem outfitu počutiš popolno. Že celo življenje me spremlja strast do pisanja in velika želja po lastnem kotičku na spletu, ki se je uresničila z blogom Zalabell.