Search Facebook F YouTube rss Twitter Instagram Triangle Bars Times

Dva outfita za vikend pobeg

Ko se odpravljamo na krajše potovanje, smo vedno nesigurni glede oblačil, ki jih moramo spakirati. Prostor je omejen, vreme nepredvidljivo, da o nepričakovanih dogodkih, ki nas bodo morda doleteli ne govorimo. Najraje bi spakirali kar vse in se izognili razmišljanju, mar ne? Kako se hitro znebiti takšne stiske in izbrati oblačila, ki vas ne bodo pustila na cedilu, in da boste hkrati izgledali dobro?

Outfit za vse vremenske razmere

Prva stvar na katero pomislim, ko pakiram, so udobni čevlji. Nič mi ne uniči izleta bolj kot ožuljene in razbolene noge, saj vsi vemo, da se takrat ogromno hodi. Rada izberem obutev, ki bo prenesla vso kilometrino, bo udobna za hojo in bo hkrati izgledala šik! V Deichmannu sem našla popolne svetlo modre mokasinke s svetlečimi dodatki, ki so z mano vedno, ko me čaka veliko hoje, a želim izgledati urejena. Kot naročeno pa sem za zraven izbrskala še torbico v enakem odtenku modre barve, v katero spravim najnujnejše stvari, ki jih potrebujem s sabo. Pomemben kos oblačila, ki zavzame malo prostora, a vas reši vseh vremenskih razmer, pa je palerina. Ščiti vas pred vetrom in dežjem, in če izberete takšno, ki je na pogled tudi prikupna, boste hkrati zadovoljili še svojo potrebo po modnem izgledu. Bliža se poletje, a ob odpravi v kakšno vetrovno deželo jaz vsekakor s seboj vzamem tudi tanek šal ali ruto, da zaščitim svoj vrat pred pihanjem, hkrati pa je ruta lahko tudi odlična zaščita pred močnim soncem.

Outfit za vse priložnosti

Po drugi strani pa nikoli zares ne vemo, kakšni dogodki nas čakajo, sploh če se odpravimo na bolj spontano potovanje. Zato je dobro spakirati tudi outfit, ki bo primeren za vse priložnosti. Najsibo to bolj pomembna večerja ali kosilo, morda obisk kakšnega muzeja, gledališča ali galerije, morda vas čaka zmenek ali pa le eleganten sprehod po kateri izmed prestolnic. V tem primeru je najbolje izbrati pastelne in nevtralne barve, na primer bež barvo, ki jo lahko kombinirate s katerimkoli drugim, bolj živahnim ali vzorčastim kosom oblačila. Če ste skeptične glede petk, se odličite za oxford čevlje v metalik barvi, saj boste z njimi prav tako izpadle elegantno in zapeljivo. Zelo priročne za poletno obdobje so tudi oblekice, v pastelnih ali vzorčastih barvah, ki se lahko v pravi kombinaciji s čevlji in torbico v sekundi prelevijo iz navadnega dnevnega looka v elegantnega večernega.

Kateri so pa tvoji ‘must have’ kosi oblačil, ki jih povsod vzameš s seboj?

Modre mokasinke ⏩ http://bit.ly/2sqYefg

Svetlo modra torbica ⏩ http://bit.ly/2tiRfVH

Srebrne oxfordke ⏩ http://bit.ly/2rv7hKP

Bež torbica ⏩ http://bit.ly/2ruKejn


Vir fotografij: Osebni arhiv, Pinterest
Zala Zagoričnik

Zala Zagoričnik

Sem 22-letna študentka arhitekture, s strastjo do mode, fotografije in polna ustvarjalnosti. Sem večni romantik, filmov ne gledam brez vodoodporne maskare. Obožujem dobre slaščice, modne dodatke, čudovito opremljena stanovanja, pastelne barve, vonj jutranje kave in občutek, ko se v svojem outfitu počutiš popolno. Že celo življenje me spremlja strast do pisanja in velika želja po lastnem kotičku na spletu, ki se je uresničila z blogom Zalabell.