Search Facebook F YouTube rss Twitter Instagram Triangle Bars Times

IDEJE ZA UREDITEV PISARNE

S septembrom in oktobrom se vračamo nazaj v šolo, na faks, delovna mesta in novim izzivom naproti. Ključno vlogo pri motiviranosti in uspehu pri delu pa igra ureditev našega delovnega prostora. Danes vam zato predstavljam bistvene značilnosti pisarne, v kateri se boste dobro počutili in maksimalno izkoristili svoj potencial ter sposobnost za delo.

#1 ORGANIZACIJANajpomembnejše je, da je vaša pisarna urejena in organizirana, da je na pisalni mizi dovolj prostega prostora, brez kupov papirja in zvezkov ter ostale krame. Pri organizaciji si lahko pomagate s škatlami ali predalčki v katere razvrstite dokumente in papirje glede na njihov namen. Da pa boste ekstra organizirani tudi izven pisarne, si vse roke, obveznosti in pomembne datume zapisujte v koledarček ali planer. Dandanes jih je malo morje in so postali že kar pravi mali modni dodatek.

#2 MOTIVACIJAPomembno je, da se v vaši pisarni počutite motivirane za delo, zato si na steno ali polico obesite uokvirjene citate, ki vas bodo spravljali v boljše razpoloženje. Uredite pisarno tako, da imate vedno pri roki vse, kar potrebujete – pisalni pribor, sponke, listke za zapisovanje idej, kalkulator, beležko, računalnik itd. Na ta način boste lahko v hipu zapisali kakšno novo idejo – saj veste kako so izmuzljive, če pisala in papirja nimate pri roki. 🙂

#3 UDOBJE

Ključnega pomena je, da se v pisarni počutite kar se da prijetno in udobno, drugače ne boste tako produktivni. K temu pripomore že udoben pisarniški stol, vsekakor pa je bistven tudi prijeten ambient. Poskrbite za veliko količino dnevne svetlobe, ki vam bo vlila energijo in dala zagon za delo.

#4 AMBIENT

Vsak se bolje počuti v prostoru, ki mu je vizualno všeč in mu vzbuja prijetne občutke. To boste v delovnem prostoru dosegli z izbiro svetle barve sten in pohištva. Najbolje je izbrati kar belo barvo, ki bo vizualno ustvarila tudi več svetlobe. Belo lahko nato kombinirate še z maksimalno dvema barvama, na primer sivo in eno izmed nežnih pastelov (roza, bež, mint, baby blue…). Držite se torej svetlih barv, saj boste z njimi ustvarili najbolj prijeten ambient za delo.

#5 DODATKI

Poskrbite tudi za ljubke dodatke, ob katerih vam zaigra srce. Če vas pomirja pogled na rože in zelenje, postavite v prostor veliko monstero ali od časa do časa pisarno popestrite s šopkom rož. Rastline vedno pripomorejo k boljšemu počutju in vlijejo energijo za delo. Pisarno pa lahko popestrite tudi z lončki za pisala, lepim koledarjem, škatlo za papir, bakreno namizno lučko in ostalimi dekorativnimi okraski.


Vir fotografij: Pinterest
Zala Zagoričnik

Zala Zagoričnik

Sem 22-letna študentka arhitekture, s strastjo do mode, fotografije in polna ustvarjalnosti. Sem večni romantik, filmov ne gledam brez vodoodporne maskare. Obožujem dobre slaščice, modne dodatke, čudovito opremljena stanovanja, pastelne barve, vonj jutranje kave in občutek, ko se v svojem outfitu počutiš popolno. Že celo življenje me spremlja strast do pisanja in velika želja po lastnem kotičku na spletu, ki se je uresničila z blogom Zalabell.